zondag 6 september 2015

Carpentras - marktbezoek + Caromb - bezoek aan de Cave Saint Marc + Fontaine de Vaucluse - wandeling St. Gens + Blauvac - etentje restaurant La Calade

Vrijdag 04 september 2015
Duvelken, Marksken, Chouken, Cindieken, Philomène, Poesken en Zoignapken gaan samen naar de wekelijkse markt te Carpentras.
Er moeten nog wat inkopen gedaan worden voor de terugreis. Telefonisch is een bestelling wijn en geitenkaas doorgegeven aan een producent van biowijn en geitenkaasboer uit Mollans-sûr-Ouvèze, die wekelijks op de markt te Carpentras staat.

De markt te Carpentras
Even verpozen op een gezellig terrasje
Na de markt wordt doorgereden naar de Cave Saint Marc te Caromb.
Tijdens het bezoek aan de Cave ziet men de vrachtwagens met vers geplukte druiventrossen aan en afrijden. De druivenoogst is volop aan de gang, de wijnproductie kan starten.


De wijnproductie kan starten, de druiventrossen worden met vrachtwagens aangevoerd
Bij de thuiskomst lukt het niet om het hek te openen. Na enkele pogingen en de klimkunsten van Marksken slaagt men er uiteindelijk toch in om binnen te geraken.

Moeilijkheden bij het openen van het toegangshek
's Morgens zijn Duracelleken, Krollekopken, Oskaarken, Tientjen en Pluchken Teddy vertrokken richting Le Baucet voor een wandeling naar Fontaine de Vaucluse en terug. Volgens Krollekopken maximaal een zeventiental kilometer of een achtal uur wandelplezier.
Het vertrekpunt van de wandeling wordt niet direct gevonden omdat er verschillende route elkaar kruisen. Met een vertraging van drie kwartier wordt vol goede moed vanuit het centrum Le Baucet vertrokken richting Fontaine de Vaucluse. 
Op verschillende kruisingen komt de naam St Gens voor, telkens ook met verschillende afstanden. Bij het vertrek in Le Baucet zijn wij het standbeeld ter ere van St Gens voorbij gewandeld.

Standbeeld St Gens
Tijdens de wandeling worden wij opnieuw getrakteerd op verschillende mooie verzichten. Verschillende bronnen worden gepasseerd. Na iets meer dan acht uur flink doorstappen bereiken wij het vertrekpunt.


De Mont Ventoux is toch nabij

Een indrukwekkende rotspartij
Er moeten heel wat hoogtemeters gemaakt worden

Twee verschillende bronnen
Kleine blokjes natuursteen
Even kijken waar wij zitten
Ju paardje ju - precies nen echten jockey
Kijk Oskaarken, Duracelleken laat je zien hoe je een blarenpleister moet opwarmen
Ondermeer Oskaarken en Pluchken Teddy zijn zichzelf vandaag tegengekomen
Net op tijd komen de wandelaars in Mazan aan. Nog even wat verfrissen en dan naar Blauvac voor een gastronomisch etentje om alweer een geslaagde vakantie af te sluiten.
Er wordt gekozen voor het drie gangen menu met een rode en witte streekwijn uit Saint Didier. Het is werkelijk genieten. Het eten is heel lekker, ook de wijnen vallen in de smaak van de Ventousekes.
Op het eind van de maaltijd kunnen de kokkin persoonlijk feliciteren voor het heerlijk menu dat zij heeft klaargemaakt.Kabeljauw met aiolisausje
Gamba's met rijst
Mascarpone
Soepje met vers fruit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten